Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Sajtos keltekercs-paradicsommártással recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 8 szép nagy kelkáposzta levél
» 20 dkg szikkadt zsemle vagy kenyér
» 4 ek kukoricadara
» 1 fej vöröshagyma
» 2 ek olíva olaj
» 6-6 dkg füstölt, és trappista sajt
» só
» őrölt bors
» kalciton
» a paradicsommártáshoz: 1 ek olíva olaj
» 4dl natúr paradicsomlé
» só
» bors
» 1 kis fej vöröshagyma
» 4-5 szál zellerzöld, víz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A kelleveleket mossuk meg, vágjuk ki a vastag ereket, majd pároljuk félig puhára.
A kenyeret áztassuk be vízbe, majd nyomkodjuk ki.
Adjuk hozzá a reszelt sajtokat, a fűszereket, az olajt, a kukoricadarát, és dolgozzuk ki fasírt állagúra.
A masszába keverhetünk 1-2 ek kalcitont is (szezám és zabkorpa keveréke).

A fasírtok masszáját általában zsemlemorzsával szokták javítani, tömöríteni. Az egészségesebb táplálkozás végett a zsemlemorzsát szinte minden esetben kiválthatjuk kalcitonnal, ami egy fantasztikus kalciumforrás.
A kelleveleket, 4-4 darabot, tegyünk egymás mellé szorosabban.
A masszát osszuk el a levél lapon.
A leveleket már eleve fóliára tegyük rá, így könnyebb lesz feltekerni.
Tekerjük fel szorosan, és csomagoljuk őket a fóliába.
Tegyük a rudakat tűzálló tálba, öntsünk alá fél dl vizet, és 180 fokon, kb. 30 percig pároljuk.
Közben készítsük el a mártást.
Ehhez dinszteljük meg az apróra vágott hagymát kevés olajon.
Öntsük fel paradicsomlével, pici vízzel.
Sózzuk, borsozzuk, és forraljuk be.
Végül keverjük hozzá az aprított zellerzöldet is.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok!
0 komment 0 ember kedveli archangels-jophiel
2012.06.05 11:26
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
kelleveleket mossuk, vastag ereket, kenyeret áztassuk, reszelt sajtokat, masszába keverhetünk, fasírtok masszáját, egészségesebb táplálkozás, zsemlemorzsát szinte, fantasztikus kalciumforrás, masszát osszuk, levél lapon, rudakat tűzálló, apróra vágott, aprított zellerzöldet, zsemlemorzsával, paradicsomlével, zsemlemorzsát, kalciumforrás, egészségesebb, kukoricadarát, kelleveleket, kelleveleket, kiválthatjuk, paradicsomlé, kukoricadara, fantasztikus, zellerzöldet, szorosabban, dinszteljük, kelkáposzta, kalcitonnal, vöröshagyma, keverhetünk, csomagoljuk, vöröshagyma, táplálkozás, nyomkodjuk, fűszereket, keltekercs, zellerzöld, szép nagy kelkáposzta levél, szikkadt zsemle vagy kenyér, kukoricadara, vöröshagyma, olíva olaj, füstölt trappista sajt, natúr paradicsomlé, szál zellerzöld,
Házi kenőmájas
0 komment 7 ember kedveli
Palacsintazserbó
1 komment 29 ember kedveli
Szedres-mascarponés kocka.
0 komment 8 ember kedveli
Főzött sonkás pogácsa
0 komment 1 ember kedveli
Túrógombóc főzés nélkül, málnapürével
2 komment 17 ember kedveli
Zöldséges csirkezúza
0 komment 2 ember kedveli
Sportszelet
0 komment 61 ember kedveli
Cukkinisaláta...
1 komment 8 ember kedveli
Nutellás finomság
0 komment 3 ember kedveli
Zöldborsó főzelék
1 komment 1 ember kedveli
Pillangós muffin
0 komment 7 ember kedveli
Gyors bableves virslivel
0 komment 14 ember kedveli
Kakaós csiga
0 komment 2 ember kedveli
Fagyi szelet
0 komment 9 ember kedveli
Haraszt
1 komment 8 ember kedveli
Majonézes burgonyasaláta
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.