Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A kelleveleket mossuk meg, vágjuk ki a vastag ereket, majd pároljuk félig puhára.
A kenyeret áztassuk be vízbe, majd nyomkodjuk ki.
Adjuk hozzá a reszelt sajtokat, a fűszereket, az olajt, a kukoricadarát, és dolgozzuk ki fasírt állagúra.
A masszába keverhetünk 1-2 ek kalcitont is (szezám és zabkorpa keveréke).
A fasírtok masszáját általában zsemlemorzsával szokták javítani, tömöríteni. Az egészségesebb táplálkozás végett a zsemlemorzsát szinte minden esetben kiválthatjuk kalcitonnal, ami egy fantasztikus kalciumforrás.
A kelleveleket, 4-4 darabot, tegyünk egymás mellé szorosabban.
A masszát osszuk el a levél lapon.
A leveleket már eleve fóliára tegyük rá, így könnyebb lesz feltekerni.
Tekerjük fel szorosan, és csomagoljuk őket a fóliába.
Tegyük a rudakat tűzálló tálba, öntsünk alá fél dl vizet, és 180 fokon, kb. 30 percig pároljuk.
Közben készítsük el a mártást.
Ehhez dinszteljük meg az apróra vágott hagymát kevés olajon.
Öntsük fel paradicsomlével, pici vízzel.
Sózzuk, borsozzuk, és forraljuk be.
Végül keverjük hozzá az aprított zellerzöldet is.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok!
|
|
|
|
0 komment
|
0 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.06.05 11:26
|
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
kelleveleket mossuk, vastag ereket, kenyeret áztassuk, reszelt sajtokat, masszába keverhetünk, fasírtok masszáját, egészségesebb táplálkozás, zsemlemorzsát szinte, fantasztikus kalciumforrás, masszát osszuk, levél lapon, rudakat tűzálló, apróra vágott, aprított zellerzöldet, zsemlemorzsával, paradicsomlével, zsemlemorzsát, kalciumforrás, egészségesebb, kukoricadarát, kelleveleket, kelleveleket, kiválthatjuk, paradicsomlé, kukoricadara, fantasztikus, zellerzöldet, szorosabban, dinszteljük, kelkáposzta, kalcitonnal, vöröshagyma, keverhetünk, csomagoljuk, vöröshagyma, táplálkozás, nyomkodjuk, fűszereket, keltekercs, zellerzöld, szép nagy kelkáposzta levél, szikkadt zsemle vagy kenyér, kukoricadara, vöröshagyma, olíva olaj, füstölt trappista sajt, natúr paradicsomlé, szál zellerzöld,
|
|
|
|
|